Saffier Jet & Proud Mary

 

Saffier Jet

1 maj 2000 - 16 maj 2014

Älskade fina Saffier Jet, Sofias första ponny. Du kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan   

När vi letade ponny till Sofia skulle vi ha en B-ponny. Sofia var 9 år och hade blivit hopprädd. Hon ville ändå hoppa och på en B-ponny så är hindren inte så höga vid tävling. Vi fick ändå rådet att prova C-ponny och fick tips om Saffier. Vi kände igen namnet eftersom han bott i Valla där Sofia ridit lektion sedan hon var 3½ år. Sagt och gjort, vi bokade provridning. Oj, det blev kärlek vid första ögonkastet. Han var underbar och "honom skulle vi ha".

23 okt 2010 blev han vår och det var så kul, spännande och läskigt på samma gång.

Sofia vågade hoppa på Saffier i perioder. Ibland blev det ingen hoppning på flera veckor. Det högsta hon hoppat var 74 cm och det var sommaren 2011.

Vi har varit iväg på massor med bus, bl a maskeradhoppning. Trots att han var så bakskygg, så ställde han upp på det mesta.

Miniridlägren på Rappestad Storgård 

Agility 

Några dressyr-programridning blev det också, men det var ju så svårt att rida honom i låg avslappnad form. Han trivdes bäst med hackamore (tänderna kollade och fixade regelbundet)

7 maj 2012 ramlade Sofia av vid uteritt och bröt foten.

28 maj 2012 hade vi tid hos veterinären för att kolla upp Saffier. "Något" stämde inte. Han var mer orolig än nånsin med huvudet och sprang undan åt sidorna. Vä bakhas, båda hovlederna fram och höger kotled behandlades. Sedan höll vi på... Läs hela skadehistorien HÄR

Han var så fin hösten 2013, så vi la ut honom på annons. Sofia hade då vuxit ur honom (på längden). Tyvärr höll han inte  .

28 mars 2014 var det återbesök hos veterinären för sista gången. Han var jättehalt vä bak och hö fram. Då fick det räcka. I nästan två år höll vi på med rehab. 

Saffier Jet. Vi kommer för alltid älska dig